© deijkpraktijk.nl 2025
© deijkpraktijk.nl 2025
Huttentutolie
In mijn praktijk werk ik met huttentutolie. Een prachtig lokaal product! Deze olie wordt bij de Goed Gevulde Boerderij van Inge en Heimen gemaakt. Twee bevlogen buren die de natuur een warm hart toedragen. Zij runnen een prachtige kringloop boederij in het Achterhoekse Halle waar mensen, natuur en dieren samen komen. Want zeg nou eerlijk, hoe fantastisch is het om zo dicht bij huis een prachtige olie tot mijn beschikking te hebben die lokaal wordt geteeld, geoogst en verwerkt. Fantastisch toch?! Lees hieronder het verhaal achter deze veelzijdige olie van Inge en Heimen van De Goed Gevulde Boerderij. Huttentutolie uit de Achterhoek Het verhaal van Inge en Heimen en hoe Huttentut zijn weg vond naar hun Goed Gevulde Kringloop Boerderij. Huttentutolie: Alternatief gewas Huttentutolie is een zegen voor de arme Achterhoekse zandbodem en dat komt zo: Boer Heimen zocht een rustgewas voor zijn grond. Het deel van de Achterhoek waar wij boeren is erg arm zand dat van nature weinig voedingstoffen levert. Veel gewassen hebben veel mest en bestrijdingsmiddelen nodig. Heimen was op zoek naar een gewas dat veel meer van nature op deze zandbodems voorkomt en hij kwam uit bij Huttentut ook wel Camelina, Vlasdotter of -dodder genoemd. Door de diepe beworteling kan het goed tegen droogte, haalt het zelf zijn voedingsstoffen omhoog. De wortels blijven na de oogst achter in de bodem en verrijken daar weer de grond. En ja, de eerste oogst was geslaagd! Toen kwam deel 2: wat maken we er eigenlijk van? Nou vooral huttentutolie dus, ook hebben we knuffelolie die heerlijk is op je huid. Bij het persen blijft de perskoek over: de uitgeperste zaden. Deze zijn erg eiwitrijk en bakkers zijn aan het experimenteren om daar brood mee te bakken. Daarnaast vinden de varkens en kippen deze koek ook erg lekker. En tenslotte drogen de stengels en het blad op het land tot stro waarin de kippen en varkens heerlijk slapen. Onze Huttentutolie is heerlijk gras- kruidachtig van smaak, in tegenstelling tot de meeste spijsoliën die meer nootachtig van smaak zijn. Huttentutolie gebruik je als koude bereiding voor bijvoorbeeld salade, dip, basis voor mayonaise of saus, in smoothies of muesli. Ook kun je het gebruiken om bijvoorbeeld brood mee te bakken. Het is erg rijk aan omega 3, nog rijker dan bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie. Daarnaast bevat het ook vitamine E. Dit werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Door deze goede eigenschappen kun je de olie ook erg goed gebruiken op je huid en haar. En nu heeft deze veelzijdige olie ook zijn weg gevonden naar mijn praktijk als massageolie. En daar ben ik heel blij mee!! Hoe fijn is het om te mogen masseren met lokaal koud geperste olie. Met dank aan Inge en Heimen en hun prachtige kringloop boerderij in Halle. Meer info vind je via onderstaande link: https://www.degoedgevulde.nl/
“Haal elders niet, wat de Achterhoek u biedt” Natasha
Huttentutolie
In mijn praktijk werk ik met huttentutolie. Een prachtig lokaal product! Deze olie wordt bij de Goed Gevulde Boerderij van Inge en Heimen gemaakt. Twee bevlogen buren die de natuur een warm hart toedragen. Zij runnen een prachtige kringloop boederij in het Achterhoekse Halle waar mensen, natuur en dieren samen komen. Want zeg nou eerlijk, hoe fantastisch is het om zo dicht bij huis een prachtige olie tot mijn beschikking te hebben die lokaal wordt geteeld, geoogst en verwerkt. Fantastisch toch?! Lees hieronder het verhaal achter deze veelzijdige olie van Inge en Heimen van De Goed Gevulde Boerderij. Huttentutolie uit de Achterhoek Het verhaal van Inge en Heimen en hoe Huttentut zijn weg vond naar hun Goed Gevulde Kringloop Boerderij. Huttentutolie: Alternatief gewas Huttentutolie is een zegen voor de arme Achterhoekse zandbodem en dat komt zo: Boer Heimen zocht een rustgewas voor zijn grond. Het deel van de Achterhoek waar wij boeren is erg arm zand dat van nature weinig voedingstoffen levert. Veel gewassen hebben veel mest en bestrijdingsmiddelen nodig. Heimen was op zoek naar een gewas dat veel meer van nature op deze zandbodems voorkomt en hij kwam uit bij Huttentut ook wel Camelina, Vlasdotter of -dodder genoemd. Door de diepe beworteling kan het goed tegen droogte, haalt het zelf zijn voedingsstoffen omhoog. De wortels blijven na de oogst achter in de bodem en verrijken daar weer de grond. En ja, de eerste oogst was geslaagd! Toen kwam deel 2: wat maken we er eigenlijk van? Nou vooral huttentutolie dus, ook hebben we knuffelolie die heerlijk is op je huid. Bij het persen blijft de perskoek over: de uitgeperste zaden. Deze zijn erg eiwitrijk en bakkers zijn aan het experimenteren om daar brood mee te bakken. Daarnaast vinden de varkens en kippen deze koek ook erg lekker. En tenslotte drogen de stengels en het blad op het land tot stro waarin de kippen en varkens heerlijk slapen. Onze Huttentutolie is heerlijk gras- kruidachtig van smaak, in tegenstelling tot de meeste spijsoliën die meer nootachtig van smaak zijn. Huttentutolie gebruik je als koude bereiding voor bijvoorbeeld salade, dip, basis voor mayonaise of saus, in smoothies of muesli. Ook kun je het gebruiken om bijvoorbeeld brood mee te bakken. Het is erg rijk aan omega 3, nog rijker dan bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie. Daarnaast bevat het ook vitamine E. Dit werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Door deze goede eigenschappen kun je de olie ook erg goed gebruiken op je huid en haar. En nu heeft deze veelzijdige olie ook zijn weg gevonden naar mijn praktijk als massageolie. En daar ben ik heel blij mee!! Hoe fijn is het om te mogen masseren met lokaal koud geperste olie. Met dank aan Inge en Heimen en hun prachtige kringloop boerderij in Halle. Meer info vind je via onderstaande link: https://www.degoedgevulde.nl/
© deijkpraktijk.nl 2025
“Haal elders niet, wat de Achterhoek u biedt” Natasha
Huttentutolie
In mijn praktijk werk ik met huttentutolie. Een prachtig lokaal product! Deze olie wordt bij de Goed Gevulde Boerderij van Inge en Heimen gemaakt. Twee bevlogen buren die de natuur een warm hart toedragen. Zij runnen een prachtige kringloop boederij in het Achterhoekse Halle waar mensen, natuur en dieren samen komen. Want zeg nou eerlijk, hoe fantastisch is het om zo dicht bij huis een prachtige olie tot mijn beschikking te hebben die lokaal wordt geteeld, geoogst en verwerkt. Fantastisch toch?! Lees hieronder het verhaal achter deze veelzijdige olie van Inge en Heimen van De Goed Gevulde Boerderij. Huttentutolie uit de Achterhoek Het verhaal van Inge en Heimen en hoe Huttentut zijn weg vond naar hun Goed Gevulde Kringloop Boerderij. Huttentutolie: Alternatief gewas Huttentutolie is een zegen voor de arme Achterhoekse zandbodem en dat komt zo: Boer Heimen zocht een rustgewas voor zijn grond. Het deel van de Achterhoek waar wij boeren is erg arm zand dat van nature weinig voedingstoffen levert. Veel gewassen hebben veel mest en bestrijdingsmiddelen nodig. Heimen was op zoek naar een gewas dat veel meer van nature op deze zandbodems voorkomt en hij kwam uit bij Huttentut ook wel Camelina, Vlasdotter of -dodder genoemd. Door de diepe beworteling kan het goed tegen droogte, haalt het zelf zijn voedingsstoffen omhoog. De wortels blijven na de oogst achter in de bodem en verrijken daar weer de grond. En ja, de eerste oogst was geslaagd! Toen kwam deel 2: wat maken we er eigenlijk van? Nou vooral huttentutolie dus, ook hebben we knuffelolie die heerlijk is op je huid. Bij het persen blijft de perskoek over: de uitgeperste zaden. Deze zijn erg eiwitrijk en bakkers zijn aan het experimenteren om daar brood mee te bakken. Daarnaast vinden de varkens en kippen deze koek ook erg lekker. En tenslotte drogen de stengels en het blad op het land tot stro waarin de kippen en varkens heerlijk slapen. Onze Huttentutolie is heerlijk gras- kruidachtig van smaak, in tegenstelling tot de meeste spijsoliën die meer nootachtig van smaak zijn. Huttentutolie gebruik je als koude bereiding voor bijvoorbeeld salade, dip, basis voor mayonaise of saus, in smoothies of muesli. Ook kun je het gebruiken om bijvoorbeeld brood mee te bakken. Het is erg rijk aan omega 3, nog rijker dan bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie. Daarnaast bevat het ook vitamine E. Dit werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Door deze goede eigenschappen kun je de olie ook erg goed gebruiken op je huid en haar. En nu heeft deze veelzijdige olie ook zijn weg gevonden naar mijn praktijk als massageolie. En daar ben ik heel blij mee!! Hoe fijn is het om te mogen masseren met lokaal koud geperste olie. Met dank aan Inge en Heimen en hun prachtige kringloop boerderij in Halle. Meer info vind je via onderstaande link: https://www.degoedgevulde.nl/
Tarieven
“Haal elders niet, wat de Achterhoek u biedt” Natasha